sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Hopeakorun valmistus

Pakko oli heti kokeilla kotioloissa spriikeittimeni kanssa, onnistunko luomaan oikean hopeakorun. Savet ja välineet esiin ja ei kun kokeilemaan.



 Ensi kaiversin muovialustalle kuvioinnin ja sitten otin muotit ja hopeasaven esille. Kaulin saven kuvioinnin päälle ja otin muotilla ensin ison sydämen, sitten pienemmällä keskustan pois. Tasoitin vedellä ja sudilla teräviä reunoja ja muita epätasaisuuksia pois. Kuivaamisen jälkeen piirsin paperille tuotokseni, sillä polton jälkeen niiden pitää olla n. 10 % pienentyneet.



 Seuraava vaihe oli oikeasti pelottava, sillä pelkäsin polttavani koko kodin. Ensin sytytin polttimen, jotta näin missä kohtaa metalliritilässä on kuumin paikka. Sammutin liekin, laitoin sydämen ritilälle ja kehikon sen päälle. Sitten sytytys ja tarkkailu, milloin savi alkaa punertaa. Siitä lähtien tuli laskea polttamiseen kuluva aika... joka oli minulta kyllä näin ensimmäisellä kerralla vähän hämärän peitossa. Tuijotin kännykkäni sekuntikelloa jännittyneenä ja neljän minuutin kohdalla sammutin keittimen.



Kastoin äkäisesti sihahtavan hopeasydämen vesilasiin ja asetin sen kuivaamisen jälkeen paperille piirrokseni päälle - ja kyllä, se oli pienentynyt tarpeeksi. Ylimääräinen aines oli poissa ja jäljellä puhdasta hopeaa. Sitten vain hiomaan, jotta hopeahiukkaset järjestäytyvät uudelleen ja pinnat saavat kauniin kiillon.



Sitten vain työkalut ja hopealankaa esiin, ja korun tekoon! Tuloksena 2 mm:n nahkanauhassa riippuva suuri akaatti, jonka pinnalla uurteinen hopeasydän lepää.





Viimeinen herkku

Tästä lähtee viimeinen tämän mallinen avainkaulanauha, sillä näitä vaalenpunaisia lasihelmiä minulle ei enää ole varastossa, enkä ole löytänyt uusia mistään.



torstai 24. tammikuuta 2013

Malja ystävyydelle!

Eilen olin elämäni ensimmäisellä hopeatyökurssilla, jossa tein nämä sydämet hopeasavesta. Niissä on paljon virheitä, mutta nytpä ainakin jatkossa tiedän, mitä asioita ei pidä tehdä ja mitä taas pitää/kannattaa :)

Työstin sydämet kotona kokonaan valmiiksi hiomalla ja kiillottamalla. Alkujaan oli tarkoitus patinoida sydämet, mutta jätin sen sitten kuitenkin väliin... tehköön aika sen puolestani! Sydämet ovat 999 hopeaa, muut korun osat 925 hopeaa. Ketjuissa riippuu makeanvedenhelmiä.



Nämä ihanuudet ovat ihan vain itselleni - uniikit ja ensimmäiset hopeatyöni ikinä!

tiistai 22. tammikuuta 2013

Täydet sähköpostit!

Pari kertaa on tullut eteeni tilanne, että korun tilaajan sähköposti on täynnä, eikä vastausviestini pääse lähtemään, vaan palautuu minulle takaisin. Joten, jos minulta ei kuulu vastausta parin päivän sisällä, olen joko lomalla :) tai postilaatikkosi on täysi.

Tällainen tilanne tuli viimeksi eilen vastaan, joten muistakaa aina joskus tarkistaa sähköpostinne kapasiteetti :)


Fröken

Tilauksena avainkaulanauha, joka olisi minun silmissä kantajansa näköinen - tällainen vahahelminauha tuli mieleeni välittömästi.


torstai 17. tammikuuta 2013

Peacock

Näitä isoja posliinihelmiä olen jo pitkään pyöritellyt sormissani ja miettinyt miten ne tulisivat parhaiten esiin olematta liian painavat. Pujotin viisi isoa posliinihelmeä helmihatuilla kolminkertaiseen valkoiseen koruvaijeriin ja lisäsin metalli-, foliolasi- ja lasibiconehelmiä. Koru lukitaan kukkasalpalukolla.Kaulakorusta tuli 53 cm pitkä.

Korvakoruihin laitoin yhden ison posliinihelmen kolminkertaiseen valkoiseen koruvaijeriin ja kiinnitin lasibiconen kera korvakorukoukkuihin. Korvisten riipusosan pituus on 5 cm.






lauantai 12. tammikuuta 2013

Sulka rannalla

Yksinäinen sulka rannalla...







... oli tämänpäiväisen korun innoittajana. Rannan värikirjon loihdin makeanvedenhelmillä ja red zepra kivisiruilla. Sulan kieputtelin hopeoidusta kuparilangasta ja pienenä lisänä pujottelin valkoisia makeanvedenhelmiä tuomaan koristeellisuutta. Korun voi sijoittaa kaulalle joko niin, että sulka on keskellä tai sitten sivulla. Koska koukkulukon voi kiinnittää myös sulan kärkeen, voi pituutta lisätä hieman. Koru on lyhimmillään noin 50 cm pitkä.




keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Avainkaulanauhoja

Tässä kolme erisävyistä avainkaulanauhaa myyntiin:

Puu-, lasi- ja metallihelmiä


Vaha- ja metallihelmiä


Lasihelmiä sekä hopeoituja metalliputkia


tiistai 8. tammikuuta 2013

Äidille ja tyttärelle

Tilauksessa kaksi korua, punainen sudenkorento ja punasydäminen MollaMaija. Sudenkorennon kivet ovat korallia. Nahkanauha pituus on 56 cm ja vähän säädettävissä vielä siitä säätöketjulla.


lauantai 5. tammikuuta 2013

Helmimattoa

Nyt on joululoma vietetty rattoisasti ratsastellen ja herkkuja syöden. Korut ovat olleet mielessä ainoastaan helmi-inventaarion ja tilinpäätöksen muodossa... mikä olikin tuskainen juttu, kun en aikaisemmin ole joutunut moista tekemään.

Näiden, vuoden ensimmäisten, korvakorujen valmistustekniikka oli minulle jotain uutta. Olen nähnyt tällaisia korvakoruja muualla ja himoinnut niitä itselleni. Niinpä ostin neulan ja lankaa ja netistä hakemalla tietoa väsäsin tällaiset versiot. Minulla ei ole hajuakaan langan päättelytekniikasta tms. joten nähtäväksi jää, koska nämä purkautuvat. Lisäksi reunojen siisteys ei ihan miellytä minua. Täytyy siis jatkaa harjoituksia, jotta niitä voisi tehdä myös myyntiin. Jos joku lukijoista tietää aloitus- ja päättelyniksejä, voisi infota minuakin :)